28-06-14

Fietsen in Saint-Savin

Je zal je waarschijnlijk afvragen  : kan je daar fietsen ?  Ja hoor.  Het is wel heuvelachtig en niets is er zo vlak als bij ons maar het is een rustig binnenland met mooie landschappen.?  Dit jaar hebben we onze fietstocht gepland over zes dagen.  We vertrekken uit Saint-Savin tot Marçay.  Volgende etappe is Marçay-Fontenay Rohan-Rohan.  Etappe drie wordt dan tot aan Nieul-su-Mer.  Etappe vier terug naar Antigny-Usseau, nummer vijf wordt tot aan Civray en dan terug naar Saint-Savin.  500 kilometers voor de wielen.

 

Het is prachtig weer geworden en de tocht was schitterend.

enkele impressies.Randovelo2014 022.JPGRandovelo2014 056.JPGRandovelo2014 018.JPG

10:48 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-04-14

Jeugd naar Hartley Wintney

We staan zo goed als in de startblokken.  Binnen een dikke week vertrekken we immers met een grote groep jongeren naar Hartley Wintney in Engeland.  Het zal voor velen een razend tof weekeinde worden.  Een stap in het onbekende om samen met de Engelse jongeren de streek en zeker ook een dagje Londen te gaan verkennen.  De begeleiders zijn de laatste voorbereidingen aan het treffen en zij zitten vol goede moed.  De weerman heeft al een verre voorspelling gemaakt en de zon zal van de partij zijn.  Dat belooft !

Geniet er in ieder geval van en we hopen dat er een schitterend verslag komt van een even schitterende groep die naar ginder gaat.

14:47 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-14

Op naar Hartley Wintney

Alle voorbereidingen zijn nu volop aan de gang om een flinke bende jongeren van de KLJ naar Engeland te laten gaan.  De Engelse vrienden van Hartley Wintney hebben hun uiterste best gedaan om een programma samen te stellen dat binnen de financiële mogelijkheden ligt en ons comité ondersteunt natuurlijk de uitwisseling van deze jonge gasten.  Het belooft zonder meer een spetterend weekeinde te worden.  11-14 april zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan en zal de deelnemers nog lang in het geheugen blijven.  De laatste detailkes worden besproken en er zal een roadmap worden opgemaakt.

We zien er naar uit.µ

 

16:55 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-01-14

2014

hartelyjeugd 024.jpghartelyjeugd 025.jpgBeste Wensen voor iedereen.  2014 is uit de startblokken en de agenda's is weeral goed gevuld voor onze vereniging. Eerstvolgende activiteit wordt een primus : We trekken met een 20 tal jongeren naar Hartley Wintney op een vierdaagse ontmoetingstreffen met de Engelsen.  Vanaf 11 tot en met 14 april zitten we dus over het kanaal.  Uiteraard is er een gans programma opgesteld en is er ook een bezoek aan Londen voorzien.

 

Nog even de laatste feestresten van 2013 wegwerken en dan gaan we er volle bak tegenaan.

12:34 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-11-13

En Toen was het oorlog.

Wij zijn volop bezig aan het afnemen van getuigenissen van de nog weinig resterende getuigen van de Tweede Wereldoorlog.

 

Ik heb het volgende artikel op internet gevonden en ik weet uit de getuigenissen dat er gesmokkeld werd, dat er in het geheim varkens geslacht werden, en dat was niet alleen in Oostmalle of Westmalle maar overal op den buiten.  Weet iemand iets af van het volgende artikel of van het gebeuren daaromtrent, want van dit bewuste artikel heb ik geen bevestiging kunnen vinden.  Dank je wel.

 

Staf Verhoeven.

Artikel :

 

Een sluikslachtersbende ingerekend te Westmalle.

 

 

 

Bij de aanhouding werd er gevuurd op de gendarmen.

 

Te Westmalle en omgeving was het reeds lang in de volksmond dat er in de stal toebehorend aan een landbouwer,zonder rekening te houden, met besluitwetten of verordeningen,onafgebroken aan sluikstorten gedaan. Men kon de kerels die daarin betrokken waren, met de vingers wijzen, want zoals klassieke leden hadden zij al wie het wilde te kennen geven dat wie ook zich ooit in hun weg zou stellen, zou worden neergeschoten, daar zij steeds bewapend waren bij al hun onderhandelingen? En wie die kerels van dicht bij kende wist dat deze vermaning geen ijdel gezwets was.

 

Zoiets is begrijpelijk dat tot nu toe alles bij geruchten bleef? Maar geruchten die ten slotte Antwerpen bereikten en te Antwerpen werd een onderzoekrechter aangesteld om deze zaak ernstig te onderzoeken. En inderdaad dat klopte wat er daar gebeurde er moet daar paal en perk aangesteld worden? Deze mening werd gedeeld door de rijkswacht van Oostmalle en door de plaatselijke politie van Westmalle.

 

De nodige maatregelen werden getroffen en zorgvuldig een plan ontworpen om bedoelden stal in volle bedrijvigheid te overvallen met de grootste kans op welslagen en een minimum van een mogelijk bloedig treffen is een risico.

 

In de nacht van Donderdag op Vrijdag werd tot uitvoering over gegaan, gendarmen en politieagenten stelden zich in hinderlaag op. Rond 11 uur werd een camion, vermoedelijk een lading vol met vlees, afkomstig van de sluikslachtingen opgemerkt, die zich van de stal verwijderd. Dit werd een gunstig ogenblik geacht om toe te slaan. Toen de gendarmen echter de ingang van de stal naderden, botsten zij op een gesloten deur en werden bovendien op geweerschoten onthaald, die vanuit de stal gelost werden, enkele ogenblikken later hoorde men geruchten van vluchtende personen.

 

Het waren de sluikslachters, die langs een andere uitgang der stal vluchten, het op een lopen zetten om te trachten, door de duisternis begunstigd te vluchten. Zij werden onmiddellijk achterna gezeten en tevens door de overige nog in hinderlaag liggende gendarmes en politie opgevangen.

 

Drie personen werden gevat. Zij werden dadelijk opgeleid, maar een gedeelte van de rijkswacht bleef ter plaatse, daar men vermoede dat de camion nog dezelfde nacht naar de stal zou terugkeren. Een vermoeden dat werkelijkheid werd. Men liet de camion naderen maar de autovoerder zag onraad en trachten nog in allerijl weg te vluchten met zijn camion. Hij zag het nut er niet meer in daar hij beschoten werd door de rijkswacht. En de inzittende der wagen gaven zich over, het waren drie personen die werden opgeleid. Meer dan drie honderd dieren werden afgeslacht.

 

De aangehoudene personen werden ondervraagd en aan een zeer gezet onderzoek op proef gesteld.

 

Toen de gendarmen de stal betraden ontdekten zij de stukken van een reeds geslachte koe, en een levende koe, die het zelfde lot wachtte.

 

Uit de bekentenissen zou bij een vluchtige berekening reeds blijken dat door de sluikslachters niet minder dan 300 dieren op de zwarte markt zijn verhandeld.

 

Er werden nog meer bezwarende feiten gepleegd, de camion was zo veranderd dat het leek een camion te zijn van het Duitse leger, waarmede zij het vlees vervoerden.

 

Er werd een zeer streng onderzoek ingesteld.

 

 

17:02 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-09-13

Wandelen in Heusenstamm

Voorbije weekeinde hebben we met onze vrienden uit Saint-Savin, Hartley Wintney, Heusenstamm en zelfs Ladispoli gewandeld in en om Heusenstamm en Frankfurt.  Het zijn prachtige dagen geworden.  Foto's in fotoalbum Heusenstamm 2013

12:01 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-05-13

Borsalino's : Niet vergeten !

Vrijdag 10 mei is het zover : De Borsalino's treden op in het Cultureel Centrum te Westmalle met hun voorstelling : " Je gaat ons toch niet doodschieten mijnheer ?". Om 14.00 uur en om 20.00 uur loopt de voorstellsing.  Inkom is gratis en wordt u aangeboden door het Gemeentebestuur van Malle en door de Intergemeentelijke Verbroedering.  Het is de officiële aftrap van een nieuw groots Project : Bridges in Time.  Hierin worden de laatse getuigen van de tweede Wereldoorlog aan het woord gelaten en zoeken we overeenkomsten in verschillende Europese landen, hoe moeders en kinderen deze barre tijden van 40-45 overleefd hebben en kunnen zorgen hebben voor hun gezin.

Hebben we het al eens niet eerder gehoord : " Moeders winnen oorlogen ?"

19:30 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende