02-09-10

Etappe 3 : Orléans-Provins. 133 km

woensdag 1 september 2010

Zoals afgesproken volgen hier de resultaten van de jury.

Geert Heyns besliste van zijn gele trui niet te verdedigen ten koste van alles. Hij zit in een kleine ploeg en kan onmogelijk een hele week zijn ploeg laten werken. Christine arriveerde als eerste aan het hotel en kreeg daarom oververdiend de gele trui.

Ook de bollekestrui veranderde van schouders. Philippe zette zelf een aanval op maar werd gecounterd door Sven Declerck. Sven kreeg daarom de bollekestrui.

De witte trui ging naar Klaas Thibaut, die een ganse dag schitterde in dit witte stukje textiel.

De groene trui ging naar één van onze franse vrienden: nl.Bernard Briard.

 

Na een zeer uitgebreid ontbijt (een overvloed aan keuze), vertrokken we omstreeks 9 uur aan onze derde rit. Al snel was duidelijk dat Bernard eigenlijk zijn zinnen gezet had op de bollekestrui (le meilleur grimpeur). Bij elke gelegenheid stak hij het vuur aan het lont.

Dit kon niet zonder gevolgen blijven en in de achterhoede was het vaak scharrelen om te volgen.

Na een 75 tal km stopten we voor onze dagelijkse lunch. Het aanbod werd uitgebreid met een aantal voedingssupplementen : eieren, komkommer, …

Hier bleek al dat het een zware dag ging worden. We waren nog niet halfweg en het zwaarste moest duidelijk nog komen. Het was dan ook zweten geblazen. De wind blies constant in ons nadeel, waardoor het een ware slijtageslag werd.

Bovendien vind je hier in Frankrijk ook niet overal een terraske om eventjes te bekomen. Dus hebben we maar even halt gehouden aan de kant van de weg en iets te drinken genomen uit onze eigen voorraad. Vanaf die plaats was het nog ruim 24 km, maar de vermoeidheid sloeg bij velen al toe.

Na een tocht van 155 km arriveerden we aan het Ibis-hotel in Provins. Het gemiddelde bedroeg toch nog 26,5 km/uur. Dit lijkt niet veel, maar gezien het parcours en de zeer strakke wind, is dit toch een meer dan behoorlijk gemiddelde.

Ook vandaag zal de wedstrijdjury zijn verdict nog vellen. Zijn er verrassingen ? Misschien wel.

In elk geval gaat ons diepste respect naar diegenen die hebben moeten vaststellen dat soms niet alleen het vat af kan zijn, maar soms ook blijkt dat er zelfs geen bodem meer aan zat. Maar de volhouder wint. Moe maar zeer voldaan.

 

berton4.jpg

08:31 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hoe zit da mej Bart DK, Lieve W en Wim J durven die nie aanvallen????

Gepost door: Gert P | 02-09-10

Aan iedereen daar, met een kleine voorkeur voor de DLT'ers natuurlijk, doe het goed en vooral voor Saskia, de sterkste onder onze vrouwen, hèèl vèèl fietsplezier en kom behouden thuis in Malle. We gaan jullie met open armen verwelkomen zaterdag!
Ronny en Chris MERTENS - HELSEN

Gepost door: Chris HELSEN | 02-09-10

De prijzen worden aan de meet uitgedeeld hé Gertje.

Gepost door: Wim Jordens | 02-09-10

Aan iedereen nog veel steun en plezier gewenst voor de zware ritten. Vooral aan Wim Gyselinckx (mijn papa), we zijn heel trots op hem en weten dat hij het bangelijk goe kan en doet!!! Wij steunen iedereen vanuit de verte. groetjes
Winny - Jessy - Bea

Gepost door: Winny | 02-09-10

De commentaren zijn gesloten.