12-04-11

Keulen : Dag van de Partners in Duitsland.

 

Persmededeling

 

 

 

 

Malle op de Duits-Belgische partnerstedendag

 

Malle  heeft aan de 2e Duits-Belgische partnerstedendag op 11 april in Keulen deelgenomen. Het hoofdthema “jeugd” werd in lezingen en in werkgroepen vanuit verschillende invalshoeken benaderd: Welke rol kan een politiek beleid voor de jeugd binnen partnerrelaties tussen steden spelen? Wat kan de jeugd voor het beleid betekenen? Welke financiële steun kan men van de EU daarvoor krijgen en welke rol is voor de nieuwe media binnen de samenwerking tussen steden weggelegd?

 

In het historiche “Belgische huis” in Keulen, zetel van het Belgische consulaat, zijn 170 deelnemers verschenen. Zij zijn op de uitnodiging van de Duitse ambassade in Brussel en van het Belgische generaalconsulaat in Keulen, die het evenement samen organiseren, ingegaan. De partnerstedendag geeft de vertegenwoordigers van de ongeveer 135 partnerrelaties tussen Duitsland en België de gelegenheid gegeven voor een doelgerichte ervaringsuitwisseling. De partnerstedendag wordt om de 2 jaar georganiseerd.

 

Malle onderhoudt sind 1991 parnterrelaties met de Duitse stad Heusenstamm.

 

De deelnemers werden op de bijeenkomst van dit jaar door de beide ambassadeurs, Prof. Dr. Reinhard Bettzuege en Renier Nijskens, alsook door de burgemeester van Keulen, Jürgen Rotes, en de staatssecretaris van de deelstaatsregering Jan Eumann, begroet. Tijdens de afsluitende receptie speelde, zoals het met het oog op het congresthema ook niet anders zijn mocht, het jeugdorkest van de muziekschool van de stad Keulen.

 

De 2e Duits-Belgische partnerstedendag stond volledig in het licht van het staatsbezoek van de Belgische koning Alber II in Duitsland, die van 29 tot 30 maart plaatsvond. Tegelijkertijd stond hij in het licht van de rechtstreekste samenhang met het 60e jubileum van de diplomatische erkenning van de Bondsrepubliek Duitsland door het Koninkrijk België, die de eerste staat was, die toen de Bondsrepbuliek erkend heeft. De partnerrelaties tussen de steden hebben sindsdien veel tot de enge relaties bijgedragen, die Duitsland met België verbinden.

 

Congresprogramma en officiële groepsfoto in de bijlage.

 

Meer informatie:

Adonia Moscovici, 0032475948289, ku-1-di@brue.auswaertiges-amt.de

 

 

Text

 

19:16 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.