15-06-11

Hoe ver staan we met het kurkatelier ?

Flash Info 15/06/2011

 

Hoe staat het nu met het kurkatelier ?

 

In het verslag van Monnikenheide van 2010 lezen we het volgende :

“Het idee van het kurkatelier groeide na contacten met de Verbroedering Malle. Dit internationaal samenwerkingsverband tussen verschillende Europese gemeenten, waaronder buurgemeente Malle, bouwde in het kader van hun sociale doeleinden een recyclageproject op rond kurken stoppen.  Zij werkten hiervoor geruime tijd samen met een voorziening in West-Vlaanderen.  Door de grote toestroom van kurken wilden zij een gelijkaardig initiatief opzetten in onze regio.”

.. Ondertussen loopt het kurkatelier op rolletjes.  Verschillende verenigingen, containerparken, horecazaken, winkels en recyclagecentra in Malle, Zoersel, Zandhoven en de wijde omgeving verzamelen kurk.  Verbroedering Malle en Huize Monnikenheide halen de kurk op en stockeren de zakken in het atelier.

.;

Eind 2010 draait het atelier twee keer per week.  Door het grote succes en door de verdere toename van de aanvoer zal de frequentie ongetwijfeld toenemen in 2011.

 

Nieuwsblad van 15/05/2011

“ Containerpark zamelt kurk in voor Monnikenheide.

Het gezamenlijke containerpark van Beerse en Merksplas start vanaf juli met een selectieve inzameling van kurken.  Die zullen gebruikt worden door het atelier van gehandicaptencentrum Huize Monnikenheide in Zoersel.  Op het containerpark zal een felblauwe stoppenton geplaatst worden.  Het afleveren van de kurken is volledig gratis.

 

DREG IV.

 

Wat is dat nu weer ? zoek even op google : http://dregiv.blogspot.com en je zult zien dat het over een oud marineschip gaat dat terug in zijn oude glorie wordt hersteld.  Wat heeft dat nu met kurk te maken ?  Wel de verantwoordelijke voor dit project heeft gelezen dat de isolatie van oude schepen gedaan werd met gemalen kurk.  Na lang zoeken is hij bij ons terechtgekomen en de kurk die wij malen in het atelier Monnikenheide is de ideale kurk voor dit werkje.  En zo gaat onze ingezamelde kurk de wereld rond.

 

De eerste levering voor de kiel is gedaan en in het najaar wordt de achtersteven afgewerkt.

 

Staf Verhoeven, s.verhoeven@skynet.be

17:15 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.