11-09-12

Niewsbrief 41

11 september 2012

http://verbroederingmalle.skynetblogs.be/

 

Beste vrienden,

 

 

De zomer loopt op zijn einde en we hebben toch een schitterende maand augustus vol zonneschijn gehad.  Terwijl de lokale politiekers en in-spe politiekers zich opmaken voor de verkiezingen zijn wij ons aan het voorbereiden op de komende jaren.  En er staat weer heel wat op het programma.

 

Een overzicht :

 

Volgende week  vrijdag : Oude Pastorie 21 september 20.00 uur: toespraak van Professor Burssens over ons huidig Europa.  Nadien natuurlijk even bijbabbelen met een trappisje of trippelke.  Tegelijkertijd kan je in de Oude Pastorie de werken bewonderen van enkele van onze kunstenaars : Dirk Nuyts, Gusta Mees en Linda Van Mieghem en uit Heusenstamm :  Brigitte Fischer en Wolfgang Franz.  Bovendien stellen Pinkeltje, Congo Benefit en de gezusters Vanneste hun charitatieve werken voor. Daarom zijn tijdens onze opendeurdagen zaterdag 22 en zondag 23 september de deuren van de Oude Pastorij geopend vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur.  Inkom is natuurlijk gratis.  Zoals reeds vermeld ontvangen de drie groepen ieder een cheque van 500 Euro van de Verbroedering. (opbrengst van onze Kerstmarkt)

 

Begin december 2012 : natuurlijk de traditionele kerstmarkt, maar daar verneem je later alles over.

 

Zo maken we moeiteloos de overstap naar 2013.  Het grote koortreffen dat in Saint-Savin zou doorgaan begin mei moet helaas afgezegd worden omdat de Europese Instellingen geen goedkeuring aan dit project gegeven hebben.

 

Maar er zijn een aantal vragen binnen uit Hartley Wintney :

Een groep jongeren zou onze jeugd willen bezoeken in het voorjaar om kennis te maken met de werking van de jeugdverenigingen alhier.

De Morris Men, een dansgroep, heeft gevraagd om een bezoekje te brengen tijdens de Gordel in augustus.

Een fietsgroep zal dan begin september onze gemeente aandoen met een 40-tal Engelse fietsers.

En eveneens begin december zal het wandelweekeinde doorgaan in Heusenstamm.

 

Neem nog de normale Village Fair, Triathlon en jazz picnic erbij en de agenda is goed gevuld.

 

“Het kan altijd beter” dachten wij, want we gaan onvermoeibaar door met een volgend groot project:                                 WO II.  Hoe hebben de gewone mensen de Tweede Wereldoorlog beleefd ?  Wij willen in al onze partnergemeenten de laatste getuigen ondervragen en hun belevenissen optekenen. Dit moet uitmonden in een boek. De oproep om getuigen was verrassend succesvol en niet minder dan 10 mensen hebben zich reeds gemeld: daar beginnen we dan onmiddellijk mee.

De rest van het project wordt verder uitgewerkt en de tijdspanne is 2013-2015 (het einde valt samen met 70 jaar einde van WO II)  Voor al diegenen die interesse hebben om hieraan mee te werken: contacteer onderstaande personen. Verdere details volgen ongetwijfeld.

 

Nog niet gedaan: in het kurkatelier zijn we aardig op weg om de tweemiljoenste kurk uit Malle af te leveren.  Doe nog eens een efforke naar de eindejaarsfeesten toe en verzamel je kurken!

 

Staf Verhoeven, voorzitter Intergemeentelijk Verbroederingscomité.

s.verhoeven@skynet.be

0477 69 78 76

 

Raymonde Vanden Broeck, secretaris

raymonde.vandenb@gmail.com

0494 93 43 39

 

22:53 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.