03-12-12

Mosquito Crash in Westmalle 1942 deel 3 : Op de vlucht.

Het verhaal gaat verder, nog steeds volgens Luitenant Tommy Broom.

Toen ik bij bewustzijn kwam gingen mijn eerste gedachten naar de piloot.  Ik vond hem, nog steeds in het toestel maar ook bewusteloos.  Ik heb geprobeerd hem tot bij bewustzijn te brengen en na enige tijd opende hij zijn ogen en kwam hij bij.  Toen heb ik hem uit het vliegtuig getrokken en zijn we een eindje verder onder de bomen gaan zitten.  Hij was wonderbaarlijk ook niet ernstig gewond. Dan zijn we op pad getrokken en weggewandeld.

En hier onstaat er een grote leegte.  Tommy verteld dat hij dan via de ontsnappingsroute Komeet terug kunnen keren is naar Engeland.

Maar wij moeten ons enkele vragen stellen : Hoe zijn deze twee piloten in contact gekomen met deze ontsnappingslijn ?  Want deze route loopt dwars door België, dwars door Frankrijk en dan nog eens dwars door Spanje om dan via Gibraltar naar Engeland over te steken.  Deze route was zeer succesvol en later meer daarover.

Belangrijk voor ons is uit te vinden : hoe zijn deze twee Engelsen uit de bossen in Westmalle weggeraakt. ?

Meer nog, volgens de getuigenis van Louis Verhoeven en dat werd bevestigd door Karel de Prins was het wrak van het toestel opgeruimd voordat de Duitsers erbij waren.  Nu een mosquito is een houten vliegtuig, dat kan je behoorlijk snel opruimen, maar een Rolls Royce motor van 100-200  kilogram is toch al iets anders om op te ruimen en te verbergen.  Dus indien iemand ons een hint kan geven : graag.

s.verhoeven@skynet.be

 

16:50 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.