23-02-13

A Bridge of rememberance ?

Wordt dat de nieuwe titel van ons project ?  Wie weet ? Maar we zoeken nog foto's van de tweede wereldoorlog.  Kan je eens rondneuzen in de fotodozen van je ouders, grootouders en vindt je nog wat stuur ze ons door per email.

Ziehier enkel voorbeelden.

Ierland2.jpgtrucks1.jpgschieten.jpg

09:34 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-02-13

Nieuwsbrief 42

2013 is van start gegaan zoals het hoort : wat regen, wat grijs, wat sneeuw en nu de dooi.  Zo weten we toch dat het winter was en hebben we de tijd gehad om de plannen  voor het nieuwe jaar uit te werken.  Natuurlijk zijn er plannen en hier volgt een korte opsomming :

Op 5-6-7 en 8 april ontvangen we een groep jongeren uit Hartley Wintney die Malle komen verkennen en ook zullen kennismaken met onze lokale jongeren van de KLJ.

8-9 juni trekken we zelf naar Hartley Wintney om deel te nemen aan de jaarlijkse Village Fair.

Op 22 Augustus ontvangen we een groep van 40 fietsers uit Hartley Wintney die de tocht per fiets van Malle naar Hartley zullen maken en bij ons van start gaan.

Tijdens de gordel op 25 augustus komen de Morris Men, een groep dansers uit Hartley Wintney het feestgebeuren opvrolijken en zij zullen te zien zijn op de gordel en in Westmalle op de Molenfeesten.

7-8 en 9 September trekken we met een groepje wandelaars naar Heusenstamm om daar de streek al wandelend te verkennen.

En in december gaan we terug naar de Sint Niklaasmarkt in Heusenstamm.  2012 bezorgde ons heel koud en slecht weer tijdens de markt maar we hebben toch de mogelijkheid gehad om 500 Euro te schenken aan  Tine Steyaert uit Westmalle die een project uitvoert in Nepal.  Nogmaals dank aan allen die de koude getrotseerd hebben op de markt.

En zul je jezelf afvragen wordt dat 2013  voor de verbroedering ?  Het antwoord is neen : er zit nog veel meer in de zogenaamde pipeline.

We zijn hard aan het werken om een nieuw groots project rond te krijgen : het onderwerp deze keer is : De tweede Wereldoorlog in Malle en zijn partnersteden.  Getuigenissen, evocaties, alles is nog mogelijk.  De projectaanvraag moet klaar zijn in juni en mits de goedkeuring van de Europese Commissie kunnen we starten in december 2013 en eindigen in mei 2015. 

We zijn echter al begonnen met het interviewen van de laatste getuigen en het noteren van verhalen over de tweede wereldoorlog.  Indien je wil meewerken aan dit project of indien je getuigen kent die hun verhaal willen doen : ZEG het ons.

Afin op  vrijdag 10 mei 2013 is er een voorstelling van een zang-kleinkunst gebeuren in het Cultuurcentrum te Westmalle zaal A van de Borsalino’s.  Deze groep heeft een voorstelling uitgewerkt onder de titel van “Ge gaat ons toch niet Doodschieten “ en behandelt ook getuigenissen van de tweede Wereldoorlog. Zij brengen dit afgewisseld met muziek en het is de moeite waard om dat te komen beluisteren.  Er is een namiddagvoorstelling en een avondvoorstelling en deze voorstelling wordt je gratis aangeboden door de Verbroedering.  Niet te missen !

Staf Verhoeven, voorzitter Intergemeentelijk Verbroederingscomité.

s.verhoeven@skynet.be

0477 69 78 76

 

Raymonde Vanden Broeck, secretaris

raymonde.vandenb@gmail.com

0494 93 43 39

 

08:45 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |