05-03-12

nieuwsbrief 40

NIEUWSBRIEF 40

 

2 maart 2012

 

Beste vrienden,

 

2012 brengt ons weeral een zeer gevulde agenda.

4-5-6-7 mei zijn we uitgenodigd voor een bezoekje in Saint-Savin.  Zij vieren daar hun 30 jarige verbroedering met Hartley-Wintney. We zullen hier onze vrienden treffen uit Heusenstamm.  Na de oproep met de vorige nieuwsbrief zijn de twee mini busjes zijn volzet.

 

In de loop van de maand mei gaat Musica Vera een bezoek brengen aan Hartley Wintney.  Zij doen hier onder meer optredens in de Victoria Hall en in de lokale Kerk.  Bovendien doen zij ook een optreden in Oxford.  Met een volle bus zullen zij Malle ongetwijfeld schitterend vertegenwoordigen. 

 

De Lollepotters gaan er dan weer stevig tegen aan in de Hart Triathlon in Hartley Wintney, gewoonlijk begin mei. Dat zijn daar ondertussen al gerenommeerde atleten geworden.

 

9-10 juni Is er de Village Fair in Hartley Wintney.  Onze brandweermannen gaan hier hun presentatie van vorig jaar in het touwtrekken zeker over doen.  Belangrijk : Hier zijn nog enkele plaatsen vrij .  We vertrekken gewoonlijk vrijdagmiddag en zijn zondagavond weer thuis.  Indien interesse : snel opgeven is de boodschap.

 

20-21-22-23 juli : Dit wordt het wandelweekeinde in Hartley Wintney. Totale afstand zal ongeveer 50 kilometer bedragen in twee wandeldagen.  De respons op onze oproep met de nieuwsbrief was groot en het aantal plaatsen is ondertussen volzet.

 

De kalender schuift verder en in Augustus is er een vrije fietstocht in het kanton Saint Savin  (8 augustus).  Dit is slechts voor 1 dag.  Indien je in de buurt met vakantie bent kan je gerust deelnemen.

 

Onze Wielerliefhebbers zijn dan afgetraind genoeg om enkele dagen later de tocht aan te vatten naar Heusenstamm.  En aangezien ze goed getraind zijn komen ze ook met de fiets terug.  De tocht zal verlopen van 16 tot 21 augustus.

 

Niet vergeten dat ook in Londen de Olympische Spelen plaats hebben in de zomer.

 

Begin september is er de jaarlijkse jazz picknick in Hartley Wintney. 

Weekeinde van 22 september hebben we open deur dagen in de Oude Pastorij. We plannen dan ook een tentoonstelling van onze kunstenaarsvrienden uit Heusenstamm.

Een week later komt de Duitse jeugdmuziekschool uit Heusestamm op bezoek en zullen zij op 30 september de misviering in Sint Paulus opluisteren.

 

En zo komen de verkiezingen er al snel aan en belanden we even snel in december op onze jaarlijkse uitstap naar de Kerstmarkt in Heusenstamm.

 

Maar er wordt niet alleen op verplaatsing gespeeld ook thuis valt er van alles te doen.  Zo wordt dit jaar de organisatie Congo Benefit uitgekozen voor onze jaarlijkse donatie voor het goede doel.  Zij ontvangen 500 Euro van de Verbroedering.  Bovendien ontvangt Pinkeltje ook 500 Euro .  Dit is nog een resultaat van de confituurverkoop van Gusta.  Proficiat.

 

De mogelijkheid bestaat om lessen in Pools, Engels of Frans te volgen in het Woonzorgcentrum Ter Bleeke.  De verbroedering ondersteunt dit initiatief en zal een geldelijke tussenkomst doen voor diegenen die hier aan deelnemen.  Indien Interesse : geef een seintje.  Pas met voldoende deelnemers kunnen we de lessen aanvatten.

Het kurkatelier Monnikenheide vraagt een vrijwilliger die de mensen mee kan helpen begeleiden om de kurk te sorteren en te vermalen.  Dit is nog steeds een gevolg van het Golden Bridge Project.  Het inzamelen van kurk is een gigantisch succes geworden.  Indien je interesse hebt om éénmaal per maand een halve dag te helpen in het kurkatelier : laat het ons weten.

 

Er zal weer een fotowedstrijd gehouden worden.  Iedereen kan deelnemen en het reglement zal rondgestuurd worden.  Het is de bedoeling dat deze foto’s worden tentoongesteld tijdens onze open deur dagen in september.

 

Wij zijn ook nog actief op Europees niveau en worden regelmatig gevraagd om onze ervaringen mee te delen aan andere gemeentes.  Zo blijkt dat we eens te meer een schitterende ambassadeur zijn voor onze gemeente Malle.

 

En dan kijken we naar de verdere toekomst :

2013 : In Saint-Savin wordt een groots internationaal korenfestival georganiseerd en onze koren die interesse hebben kunnen hier aan mee doen.  Dit festival gaat door in de Middeleeuwse Abdijkerk en de omgeving van de Gartempe.  Dit is een unieke belevenis.

De Jeugdharmonie wil een optreden doen in Hartley Wintney : We zijn de contacten aan het leggen.

 

Indien jezelf voorstellen hebt om een bezoek te brengen met je vereniging laat het weten : Er is altijd wat interessants te bespreken en subsidies zijn mogelijk.

 

Zoals je kan zien is het een veelbelovend programma en het is nog steeds zo dat de Verbroedering voor alle burgers is van Malle.  Er is geen lidgeld te betalen en je mag meedoen als je wil.  Het is een uitstekende gelegenheid om je taalvaardigheid te ontwikkelen, om kennis te maken met vreemde culturen en het ontdekken van Europa.

Voel je het kriebelen ?  Is er iets in het programma dat je aanspreekt ?  Wil je helpen ? Ken je vrienden : moedig hen aan om mee te doen !  Ben je jong of ben je oud : iedereen is welkom.

 

 

 

 

.

 

 

 

Staf Verhoeven, voorzitter Intergemeentelijk Verbroederingscomité.

s.verhoeven@skynet.be

0477697876

Raymonde Vanden Broeck secr.

raymonde.vandenb@gmail.com

0494 93 43 39

19:58 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-12-11

Zalig Kerstmis en Gelukkig Nieuw Jaar 2012

Dia1.JPG

17:47 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-12-11

Heusenstamm 2011

Er was een een Sankt Nicolausmarkt in Heusenstamm.  Deze gemeente is verbroedert met Malle.  En er waren eens ekele dapperen die het 20 jaar geleden aandurfden om op die markt wat Trappist te gaan verkopen.

En er waren eens de Duitsers die eerst schoorvoetend naar de markt kwamen maar nu onze Trappist stand als een ikoon beschouwen.

Er waren eens twee bestuurders die elk een remork hadden.  Zij gingen het bier halen.

En dit jaar was er regen, veel regen.  En toch zijn de marsepein, de pralines, de kaas en veel van het bier verkocht geworden. 

bier 002.jpgbier 005.jpgbier 007.jpgbier 008.jpg

 

20:01 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-11-11

1000000 kurken

Inderdaad, je leest het goed : De verbroedering Malle is er in geslaagd om op anderhalf jaar tijd 1000000 kurken in te zazmelen voor het atelier van Monnikenheide.  Voor deze gelegenheid is er een schitterende grote kurk gemaakt en op 21 november aan de werkers van het atelier officieel overhandigd.  En of ze er trots op zijn !  Ondertussen boomt de kurk als nooit tevoren en de verantwoordelijken zijn er nu ook in geslaagd om de plastiek kurken te recycleren.  Een bedrijf koopt deze op, smelt ze en giet er banken voor die in de bossen de wandelaars tot rustpunt dienen.  Schitterend.  Zo wordt ongeveer alles hergebruikt.  Meer dan 40 containerparken werken al mee en dagelijks komen er mensen aan de poort om hun kurken te brengen.  Fantastisch.

xanten16-11-2011 025.jpgxanten16-11-2011 030.jpgxanten16-11-2011 032.jpgxanten16-11-2011 036.jpgxanten16-11-2011 038.jpgxanten16-11-2011 039.jpg

15:46 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-11-11

Sankt Niklausmarkt 2011

Het is bijna weer zover.  Niet minder dan 50 Mallenaren vertrekken op zaterdagmorgen 3 december naar Heusestamm.  De bus zit weer afgeladen vol met onze producten, trappist, kaas, chocolade en marsepein.  Het wordt een weekeindje hard werken op de makrt en we hopen dat alles weer verkocht zal zijn, juist zoals de vorige jaren.

kerstverlichtig 004.jpg

09:11 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-10-11

Saint-Savin

Laatste reeks foto's toegevoegd aan het album .

09:18 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-11

nieuwe foto's

Foto's bijgevoegd aan het album Randonnéé in Saint Savin.

fietsensaintsavin2011 195.jpg

08:07 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |