08-09-11

De afgelopen zomer

 

Tijdens het weekeinde van 2-3-4 en 5 juni waren we met 50 Mallenaren te gast in Saint-Savin ter gelegenheid van onze 50 jarige verbroedering met hen.  Het is een ongelooflijk en zeer geslaagd feest geworden.  Proficiat en al de deelnemers zullen zeker genoten hebben.

 

Een weekje later waren we te gast op de Village Fair in Hartley Wintney en onze brandweermannen hebben bij het koordtrekken hun uiterste best gedaan.  Spijtig genoeg moesten ze nipt de duimen leggen tegen hun Engelse collega’s, die wel terreinvoordeel hadden.  Toch was ook de village Fair een zeer geslaagde happening. 

In juli (21-22-23 en 24 ) ontvingen we wandelaars uit de verschillende partnergemeenten. Met een bonte groep van 40 wandelaars werd de eerste dag afgewerkt in Zandhoven en met een gezellige frit met stoofvlees afgesloten in de kantine van de Oostmalse brandweer.  De tweede dag werd de streek van Malle, Sint-Jozef Rijkevorsel verkend.  ’s Avonds een korte initiatie van paapgooien en dan werd de dag besloten met een hemels diner in het Mariapark.  Aan iedereen die meegewerkt heeft : Van harte proficiat : het was een schitterend weekeinde en de gasten spreken er nog altijd vol lof over.

 

20 en 21 Augustus : een kleine delegatie is naar Heusenstamm getrokken om de stadsfeesten bij te wonen ter gelegenheid van 800 jaar stadsrechten van Heusenstamm.  .

 

2-3 en 4 september : Hartley Wintney organiseerde zijn jaarlijkse jazz picknick, die nu in het kader stond van de 30 jarige verbroedering Hartley Wintney met Saint-Savin.  Met een twintigtal Mallenaren werd ook deze activiteit een gezellig samenzijn en een ontspannen feest.

 

Toch ook niet vergeten : de vrijwilligershappening op 25 september in Westamelle aan de sporthal.  We houden er een info stand zodat elke burger van Malle kan zien wat we juist doen.  Natuurlijk is iedereen welkom om een handje te helpen of om gezellig een babbel te komen doen.  Bovendien wordt ook de vrijwilliger van het jaar gekozen en er zijn genomineerden van de Verbroedering.

 

En zo naderen we weeral de volgende activiteit :  De kerstmarkt in Heusenstamm.  : 3 en 4 december.

14:34 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-08-11

800 Jaar Heusenstamm

Onze partnergemeente Heusenstamm viert binnen veertien dagen zijn 800 jaar Stad zijn.  Hiervoor wordt een ganse reeks van festiviteiten gehouden en is de ganse stad in een feeststemming.  Theater, Muziek en dans  zullen veertien dagen de hoofdbrok zijn van het dagelijkse leven aldaar.  Wij zijn uitgenodigd om met enkelen de officiële opening bij te wonen en de dag van de Verbroederingsgemeenten op te fleuren.

Op zaterdag 20 augustus en zondag 21 augustus geven we daar acte de présence.

Ondertussen is het wandelweekeinde zeer goed verlopen en is iedereen opgetogen naar huis teruggekeerd.

Spijtig genoeg heben we ook vorige zaterdag afscheid moeten nemen van onze vriend Roger, in een overvolle kerk Sint Paulus en met een zeer mooie afscheidsviering.

Iedereen bedankt voor zijn aanwezigheid.

 

IMG_8774.JPG

09:04 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-07-11

Roger Rottiers, Bericht Gazet Van Antwerpen.

Roger Rottiers (66) is thuis overleden in Oostmalle aan een slepende ziekte.  Hij was lid van heel wat verenigingen,maar vooral zijn contacten met mensen uit de partnergemeenten van Malle lagen hem na aan het hart : Saint-Savin(Frankrijk), Heusenstamm (Duitsland), Hartley Wintney (Engeland en Zakrzowek (Polen).  roger was de rechterhand van voorzitter Staf Verhoeven van het verbroederingscomité bij de organisatie van de Golden Bridge, een groots Europees Verbroederingsproject.  In juni was Roger nog te gast in Saint-Savin om het 50 jarige bestaan van de verbroedering met Malle uitgebreid mee te vieren.  Meteen zijn laatste grote uitstap, waarvan hij nog met volle teugen genoot.  De uitvaart vindt zaterdag 30 juli om 11.00 uur plaats in de Sint Paulusker te Westmalle. (JVS)

golden star 014.jpg

17:24 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Afscheid van Roger Rottiers

 

Vorige zaterdag is onze vriend Roger Rottiers, na een ongelijke strijd tegen zijn ziekte van ons heengegaan. 

De begrafenis heeft plaats in de Sint Pauluskerk te Westmalle, nu zaterdag 30 juli om 11.00 uur.IMG_8283.JPG

10:01 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-07-11

Wandelweekeinde in Malle 21-22-23 en 24 juli 2011

Met 8 Engelsen, 4 Duitsers en 2 Franse gasten trok een Mals gezelschap de natuur en de wijde omgeving van Malle in om de benen eens goed te strekken en om een 15 kilometers lange wandeling aan te vatten.  We vertrokken op 22 juli in Zandhoven aan het Kristoffel zaaltje en bezochten eerst het kurkatelier.  Nadien werd de wijde omgeving verkend, zandhoven, Massenhoven, Pulderbos.  Op tijd een hapje en een zeer goede piknik zorgde voor voldoende vitaminen.  's Avonds werd er afgesloten met een heerlijk Frit met stoofvlees in de kantine van de Brandweer.

De volgende dag stond een wandeling naar den Abt, de Eksterheide, de vaart, den Bassin, met alweer een heerlijke piknik, en verder Hof ter Loo en de kleiputten.  De iets langere wandeling (20 km) kroop bij sommigen wel in de benen.

S'avonds een heerlijk hemels diner in het Mariapark.

 

Iedereen keek tevreden terug op een zeer geslaagd weekeinde.

09:29 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-11

Hoe ver staan we met het kurkatelier ?

Flash Info 15/06/2011

 

Hoe staat het nu met het kurkatelier ?

 

In het verslag van Monnikenheide van 2010 lezen we het volgende :

“Het idee van het kurkatelier groeide na contacten met de Verbroedering Malle. Dit internationaal samenwerkingsverband tussen verschillende Europese gemeenten, waaronder buurgemeente Malle, bouwde in het kader van hun sociale doeleinden een recyclageproject op rond kurken stoppen.  Zij werkten hiervoor geruime tijd samen met een voorziening in West-Vlaanderen.  Door de grote toestroom van kurken wilden zij een gelijkaardig initiatief opzetten in onze regio.”

.. Ondertussen loopt het kurkatelier op rolletjes.  Verschillende verenigingen, containerparken, horecazaken, winkels en recyclagecentra in Malle, Zoersel, Zandhoven en de wijde omgeving verzamelen kurk.  Verbroedering Malle en Huize Monnikenheide halen de kurk op en stockeren de zakken in het atelier.

.;

Eind 2010 draait het atelier twee keer per week.  Door het grote succes en door de verdere toename van de aanvoer zal de frequentie ongetwijfeld toenemen in 2011.

 

Nieuwsblad van 15/05/2011

“ Containerpark zamelt kurk in voor Monnikenheide.

Het gezamenlijke containerpark van Beerse en Merksplas start vanaf juli met een selectieve inzameling van kurken.  Die zullen gebruikt worden door het atelier van gehandicaptencentrum Huize Monnikenheide in Zoersel.  Op het containerpark zal een felblauwe stoppenton geplaatst worden.  Het afleveren van de kurken is volledig gratis.

 

DREG IV.

 

Wat is dat nu weer ? zoek even op google : http://dregiv.blogspot.com en je zult zien dat het over een oud marineschip gaat dat terug in zijn oude glorie wordt hersteld.  Wat heeft dat nu met kurk te maken ?  Wel de verantwoordelijke voor dit project heeft gelezen dat de isolatie van oude schepen gedaan werd met gemalen kurk.  Na lang zoeken is hij bij ons terechtgekomen en de kurk die wij malen in het atelier Monnikenheide is de ideale kurk voor dit werkje.  En zo gaat onze ingezamelde kurk de wereld rond.

 

De eerste levering voor de kiel is gedaan en in het najaar wordt de achtersteven afgewerkt.

 

Staf Verhoeven, s.verhoeven@skynet.be

17:15 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-06-11

Saint-Savin Dag 2

We moesten om 10.00 uur aan de abdijkerk zijn voor de voorstelling.  En dit was echt top of the bill.

Een dame ging ons voor en gaf uitleg.  Aan het portaal van de kerk was een vioolspeler en een danseres in een zwart-rode jurk gaf een prachtige choreografie weer.  Enig mooi.  We daalden af in de kerk, waar we onthaald werden op heel mooie muziek, daarna werden we in het park opgewacht door een zigeunerorkestje dat de mensen al snel tot handenklappen aanzette.  En dan als klap op de vuurpijl kwam een roeibootje de Gartempe afgedreven met alweer de violist en de danseres.  Een rustig en enig mooi schouwspel.  Toen was het tijd voor de vin d'amitié en in de namiddag konden we rustig een BBQ tje aansteken en gezellig bijkeuvelen met de gastfamilies.  Tijdens de avond waren we dan weer de gast in Angle-sur l'Anglin, waar een heerlijk diner op ons stond te wachten.  Tijdens het eten zorgde een theatergroep voor de nodige ontspanning.  De avond vloog voorbij en na een flinke nachtrust konden we zondgmorgen terug de bus in om naar Malle te vertrekken.  Deze maal verliep de reis voorspoedig en konden we het zonder al te grote files rond maken.

 

20:07 Gepost door gustaaf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |